giovedì 21 giugno 2018

Zomerwakker worden in de Prategiano

Zomerwakker worden in de Prategiano

Ons hotel Rifugio Prategiano is tot bloei gekomen. In alle hoeken en einden laat de zon het groen fluweelachtig bloeien en de geur van de talloze rozen nestelt zich tegen de zachte zomerlucht. Hier, aan de voet van de Poggio di Montieri, toont de mooiste maand van Toscane zijn zonnigste kant.

Waar een paar weken geleden gretig werd gesneden, schoongemaakt, verplaatst en gebouwd, genieten mensen en dieren nu van de welvaart van het landschap. Kinderen spelen rond, veroveren het felblauwe hotel zwembad, terwijl de oudere kinderen zich op hun gemak voelen op de ligbedden en misschien een langverwacht boek in hun handen hebben. Als u oplet, ontdekt u een ongelooflijke diversiteit aan insecten en kleinere dieren. Sommigen zullen verrast zijn, maar de natuurliefhebber weet dat hier, weg van grote steden, smog en lawaai, levende wezens in hun beste staat zijn en daarom is het slechts een zachte indicatie van de puurheid van deze landschappen in de Maremma Toscane.

Zo liefdevol wordt hier voor elke bloem gezorgd, dus wees voorzichtig, let op de bloei van de tuin. Dit wordt ecologisch duurzaam beheerd en serveert onze regionale keuken bij het bereiden van verse delicatessen. Omringd door kersenbomen, kleinere eiken en weelderige weiden groeien talloze groenteplanten. Men ontdekt bonen (fagioli), komkommers (cetrioli) met een zelfgemaakte dak voor klimmen, tomaat (pomodori), paprika (pepers) en de scherpere familieleden: de chili plant (peperoncino). Een schaduwrijke hoek is versierd met salie (salvia), oregano (origano), peterselie (prezzemolo) en de klassieke Italiaanse keuken, basilico (basilico).

We kunnen alleen het begin van al zijn fruit zien, maar het mediterrane klimaat zal zijn werk doen en binnenkort zul je wat kruiden of eerste gewassen op onze tafel vinden.
Ja, het is een plek om te genieten van de zon en de natuur te ervaren, die eer geeft aan zijn naam "Prategiano" - tuin van de god Giano.

Nessun commento:

Posta un commento